Menu Sluit menu
2 april 2020

De toren van oma

Marina Devis - 1959
Dien je eigen verhaal in
Share:

Hartverwarmend vindt Marina Devis het, elke keer weer. Haar driejarige kleinzoon heeft namelijk een heel mooie troetelnaam voor de Sint-Romboutstoren. Al meer dan een jaar noemt hij die namelijk 'de toren van oma'.

Oma en opa wonen immers in Mechelen en telkens hun kleinzoon met zijn mama of papa hun richting uitrijdt, kan hij de 'toren van oma' al van ver zien staan. "Bij elke wandeling door Mechelen of tijdens het rijden op de ring rond Mechelen brengt hij ons ook heel trouw op de hoogte van zodra hij de 'toren van oma' kan zien", vertelt Marina. "En geloof ons, dat is vaak!"

Ook de miniatuurtoren die naast de Sint-Romboutstoren staat, krijgt bij elk bezoek aan oma en opa de nodige aandacht. "Een keer dacht onze kleinzoon bij het naar boven kijken dat de echte toren ging vallen", herinnert Marina zich. "Het waaide die dag stevig en de wolken dreven tegen een aanzienlijke snelheid langs de toren. Ik vermoed dat dat wel zal hebben bijgedragen aan zijn conclusie."

Gelukkig staat de Sint-Romboutstoren er nog steeds, want oma, opa en de kleinzoon hebben grote plannen. "Wij kijken uit naar het moment waarop we met ons drietjes samen de trappen op kunnen klimmen tot helemaal boven. Nu is mijn kleinzoon daar nog wat te jong voor. Hopelijk zijn wij binnenkort zelf nog fit genoeg om de uitdaging aan te gaan", lacht Marina. "Tot dan ben ik alvast heel trots en blij met de 'toren van oma'."

#