Menu Sluit menu
Schets van de torenspits
11 juni 2020 - 13u - 16u

Word Torenbouwer

Gratis Oude brandweerkazerne, Dageraadstraat 4
Kan jij overweg met een verfborstel of schroefmachine? Wil je wel eens origami in ‘t groot vouwen? Of hebben hout- of metaalbewerking voor jou geen geheimen meer? Word dan Torenbouwer!

De komende maanden bouwen we in Mechelen aan een torenspits van maar liefst 70 meter hoog. Dat is zo hoog als ooit de bedoeling was voor de Sint-Romboutstoren. Ooit was het plan namelijk dat de toren met spits maar liefst 167 meter hoog zou worden.

Die droom werd lang geleden opgeborgen, maar willen wij nu opnieuw waarmaken, zij het in iets andere vorm. Vanaf april starten we daarom met de bouw van een torenspits. Dat doen we in de oude brandweerkazerne, in de Dageraadstraat. Daar wordt de spits ook het decor van een heleboel andere activiteiten. Hoe de spits eruit zal zien, ontdek je al in dit filmpje.

Daarom zijn we op zoek naar Torenbouwers! Dus, wil jij de handen uit de mouwen steken en meebouwen aan deze droom? Schrijf je hier dan meteen in voor een van de workshops. Je kan er ook meteen nalezen hoe je precies kan meebouwen tijdens de workshops. Maak je trouwens maar geen zorgen: niet iedereen hoeft een Handige Harry te zijn.

De workshops vinden telkens plaats van 13 tot 16u.

#