Menu Sluit menu

Veelgestelde vragen

Wil je Torenbouwer worden, maar heb je nog enkele vragen? Dan vind je hieronder al een heleboel antwoorden.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij, stel ze dan gerust van info@onzetoren.be.

Worden er coronamaatregelen genomen?

Om de verspreiding van het coronavirus maximaal tegen te gaan, worden de workshops voor Torenbouwers uitgesteld. De eerste workshop vindt nu plaats op 17 mei.

Moet je handig zijn om een Torenbouwer te worden?

Je hoeft niet per se handig te zijn om mee te helpen bij het bouwen van de torenspits. Natuurlijk proberen we voor elke workshop ook wel enkele Handige Harry's te strikken, maar ook als je geen kei bent in boren of houtbewerking kan je zeker je steentje bijdragen. De workshops zijn zo opgebouwd dat iedereen binnen zijn eigen kunnen kan meebouwen aan de torenspits.

Welke taken kan je precies kiezen tijdens de workshops?

Van april tot en met juni bereiden we alle elementen die in de torenspits komen verder voor. Je kunt dan tijdens de workshops helpen bij

 • het boren van gaten in kartonnen buizen.
 • het maken van klossen en andere verbindingen.
 • het voorbehandelen en impregneren van kartonnen buizen.
 • het aanreiken van materialen.
 • het soepel laten verlopen van de gang van zaken in de werkplaats.

Moet ik als Torenbouwer tijdens elke workshop komen helpen?

Nee, hoor. Je kunt perfect één keer komen helpen bij het bouwen van de torenspits. Al ben je natuurlijk ook vaker welkom.

Wanneer kan ik precies zo'n workshop bijwonen?

Je vindt de data van alle workshops hier. De workshops vinden telkens plaats van 13 tot 16u, in de oude brandweerkazerne in de Dageraadstraat.

Hoe moet ik inschrijven voor een workshop?

 • Surf naar onzetoren.be/bouw-mee of klik hier.
 • Klik daar op de knop 'Ik word Torenbouwer'.
 • Op een nieuwe webpagina krijg je dan de vraag om een account aan te maken. Vul je gegevens in. Wij hebben deze gegevens nodig om je te contacteren over het verdere verloop van de workshops. Omwille van veiligheidsredenen vragen we ook naar je geboortedatum.
 • Nadat je je gegevens invulde, ontvang je binnen de 24 uur een e-mail om je account te activeren. Tip: kijk ook even in de map met spam of junkmail.
 • Zodra je account actief is, kun je inloggen en kiezen voor het evenement 'Torenbouwers'.
 • Daarna kan je kiezen op welke dag of dagen je naar een workshop wilt komen.
 • Zodra je je dagen hebt aangeduid, kan je kiezen welke taak je tijdens een workshop wilt opnemen.

Gaan anderen weten dat ik heb geholpen als Torenbouwer?

Als je dat wilt, zeker wel. Tijdens de workshops wordt er namelijk altijd bekeken hoe en op welke onderdelen precies kan worden aangeduid dat je die dag meewerkte aan de torenspits. Zo weet je achteraf perfect aan welk onderdeel jij hielp bouwen.

Waar kan ik de torenspits uiteindelijk bewonderen?

De torenspits wordt voorbereid in de oude brandweerkazerne in de Dageraadstraat en wordt later ook opgetrokken in de tuin van de kazerne. Meer info daarover vind je hier binnenkort.

Is de spits voldoende stabiel, ook als er veel wind is?

Het ontwerp van de torenspits werd onder meer gemaakt door een architect en ingenieur. Die hield er bij het uittekenen rekening mee dat de spits voldoende stabiel moet zijn. Bovendien wordt er tijdens de voorbereidingen nauw op toegezien dat alles verloopt zoals het hoort.

#